Tuesday, October 25, 2011

KUEY TEOW HAUFAN

Assalamualaikum...
   Hari ni nak post en3 lepas2, xsempat nak post tp semalam post en3 baru. Sian yg lame ditinggalkan hehehe. Recp kuey teow haufan mas tp xsecantik gambar cam mas punye sbb kicap kureng la plak, lebih kurang same k.shiela hehehe (same ke kak).
   Saya kurangkan kicap sbb nak kasi suami rase kang kalau banyak die xmo plak sbb die kurang suke ckit kicap nih. Anak plak xsuke sbb kuah pekat2 ckit gitu...suami rase la ckit, last2 saya jer yang makan, nasib la xbuat banyak hehehe.



   Bagi saya ok, sedap sbb saya suka masakan cina dan suka mencuba masakan-masakan yang lain dari lain. Nak2 kalau ade masakan negeri lain ke...kalau buat tu ikut kerajinan la hehehe. Sedap dimakan ngan cili jeruk dan saya tambah cendawan itam n jagung kecik tu (ape org panggil ek?) recp leh rujuk SINI k, jom layannnn :)

3 comments:

Sue @ Nenie said...

Salam...Wahhhh kuew teow ni makin glemer sekarang....Teringin gak nak mencubanya tapi serunya belum sampai2 lagi haaa...Alasan orang malas..Ngeeee

Hanim said...

sue@nenie, xpe sok sampai seru rajin buat la hehehe. xpon seru ja katkedai hahaah

Nieza said...

sedapx2 ..saya pun dah buat juga:)