Friday, July 1, 2011

PaNkEk CaRa

Assalamualaikum...

    Sebenarnya nak buat pankek bulat biasa tu tp tringin plak nak buat cam kaya ball :) try la buat dalam acuan cara, lambat plak. Teringat plak ada inti coklat banyak lg....letak la inti, mmmm lembut n sedap tp anak plak xmo jd makan sorang jer la hehehe. Recp amik ja recp pankek apa pon dan buat dalam acuan cara, susah ckit la nak terbalikkan dan kureng cantik ckit bentuknya...

    Mula2 tu buat dalam acuan cara la tp lepas je anak bangun trus wat bulat2 besau hehehe xsempat daaaa. Nak macam2 jenis pankek gi la blog CMG yg terkenal tu, macam2 pankek ada....Pepon jom layan :)

3 comments:

anymz said...

sedap pulak nampak resepi simple mcm ni...:)

AZLITA AZIZ said...

resepi simple dan mudah... bila lah akak nak buat.. nampak sangat menarik dan memikat hati..

StarAnise said...

K.anymz, recp pankek yg biasa2 akak wat tu la...fume say a buat dlm acuan cara jer :)

K.ita, biase2 jer gmbr saya kak. Gmbr akak yg best, meleleh air liur klu nengoknyer hehehe.