Saturday, September 17, 2011

ANGIN SOTO DAAAA

Assalamualaikum...

   Arini baru ada mood ckit nak update, penat tol la balik dari kg aritu mcm2 terjadi. Anak kecik tetiba jer muntah2 dlm kreta sampai la ke rumah dan keesokkan arinya. Mungkin pening kot sbb balik ikut jalan genting kan...hehehe. Soknya plak gi kinik trus, mmmm mana dengan rumah sepah2 lagi 2-3 ari pastu br la start ngemas.
   
   Pas dah adik aok, kakak plak sakit perut...pastu cik abang pon xlalu nak mkn, pening2 n sakit tekak sampai 2-3 ari gak la. Penangan makan mcm2 kot mase umah terbuka kat kg hehehe. ye la semuanya main sumbat jer hahaha.



   Panjang plak celotehnya kan? semalam tanya cik abang nak mkn ape? katanya nak mkn yg berkuah cam sup2 ker pastu terus bgtau wat soto la, apa lg petang tu trus kluar gi beli barang dan kebetulan plak on lptop nak nengok la klu ade yg buat soto, buka ja blog ada kat blog mas dia wat soto ape lagiiii trus kopipes la hehehe.


   pergi sopin dah lewat, pas asar br gi. Balik masak la kuah, beli perencah yg siap punya just tumbuk bawang n halia jer taruk. Ikut arahan kat paket tu xyah tumis2, campak jer semua bahan...malam baruuu makan huhuhu nasib la bahan2 sampingan lain dah ready klu tak lg la lambat makannya.



   Berdegil pon buat, eh! silap BERGEDILLLL hehehe. TQ mas, memang sodap bergedil iteww. Boleh la nengok kedua-duanya recpnya kat cni ye.... TQ gak wat recp soto tu k.yati kan? mmmm sedap3 :) amboi panjang aih en3 kali nih hehehe, layannnn.

2 comments:

:.Noor Zaleha Jaafar.: said...

Ehm..kena tunggu Raya Haji baru leh buat SOTO...Pasal daging korban byk..sedara2 pun ramai..leh buat begedil ramai2..Ha..SEDAPnya..air liur meleleh...X makan ketagih...he..he..

Hanim said...

cadangan bagus tu kak, cuti sekolah balik kg leh la buat ngan anak menakan. mmmm mcm depa soh saya buat, nak2 kek coklat. sekali buat 3-4 bj sat ja abih hehehe. sonok tgok depa makan...